Fűtés-hűtés szabályozó rendszer az UK-GEOTHERM Kft. kínálatában

A Szolgáltatási körünkben említett fűtési-hűtési rendszereinkhez modern és gazdaságos üzemeltetést biztosító szabályozó rendszer is tartozik.

Mi az automatika?

Egy komplett szabályozó rendszer, mely a mért és a kívánt hőmérsékletek alapján a kiépített gépészeti egységeket szabályozza, ezáltal a különböző helyiségekben eltérő hőmérsékleteket tudunk biztosítani télen fűtési szezonban, illetve nyáron hűtési üzemmódban egyaránt.

Hol célszerű alkalmazni az automatikát?

Rendszerünket a családi házaktól egészen az ipari létesítmények fűtési-hűtési rendszereinek szabályozására alkalmazhatjuk, ahol lényeges szempont a költséghatékony, gazdaságos üzemeltetés megvalósítása.

Az automatika elsősorban az alacsony hőmérsékleten üzemeltethető felületfűtő-hűtő hőleadókhoz lett kifejlesztve, mely nemcsak a fűtés-hűtés hőmérséklet szabályozására alkalmas, hanem a párakicsapódás elleni védelem biztosítására is harmatpontszámítással. Ez nagyon lényeges ha a hőleadó rendszert hűtésben alkalmazzuk.

Szabályzó rendszerünk a felhasználói igényeknek megfelelően programozható, így maximálisan biztosítja a komfortunkat a gazdaságos és költséghatékony üzemeltetés mellett.

Az automatika rendszerelemei:

  • Központi vezérlőegység
  • Kezelőegység
  • Érzékelőegység

A rendszerben elérhető opciók:

  • Heti programozhatóság: a kívánt helyiség hőmérséklet előre programozható a hét minden napjára akár napi ciklusokra lebontva is, ezáltal energiát takaríthatunk meg.
  • Kezelőegység: lehetősség van kézi, illetve automatikus téli-nyári  átváltás között. Automatikus átváltás esetén a szabályozó rendszer egy megadott külső hőmérséklet függvényében elvégzi az átváltást. A kezelőegység LCD és érintőképernyős kivitelben is elérhető.
  • Időjárásfüggő szabályozás: a külső hőmérséklet függvényében az automatika szabályozza a fűtési víz hőmérsékletét, ezáltal elkerüljük a felesleges üzemeltetési többletköltséget.
  • Párásodásfigyelés: az automatika a helyiségekben mért hőmérséklet és páratartalom függvényében kiszámolja a párakicsapódás hőmérsékletét, ez alapján szabályozza a hűtési víz hőmérsékletét, így elkerülve a párakicsapódást.

Rendszerünkhöz internetes felügyeleti modul is tartozik, mely segítségével interneten keresztül is bárhonnan lekérdezheti rendszerét, illetve módosíthatja a beállított hőmérsékleteket akár mobiltelefonról is.